Når digital tid bliver kvalitetstid

Skærmtid kan bruges til andet end spil og sociale medier. Når skærmen bliver platform for digitale læseoplevelser, opstår en række nye muligheder for fordybelse, samvær, nærvær og fokus. Men det kræver, at vi som forældre guider vores børn i den rigtige retning, udvider vores opfattelse af, hvad digital læsning er og får hjælp til, hvor vi kan finde de gode digitale tilbud.

Her er tre ting, du kan have i baghovedet, når dit barn skal i gang med at læse digitalt:

Når der er bøger på skærmen, opstår der nye muligheder for afslapning og fordybelse. Tal med dit barn om, hvilke emner og interesser det har, så I sammen kan opsøge digitale tilbud, der kan give nogle gode læseoplevelser.

Dit digitale bibliotek har aldrig lukket, der er altid noget på hylderne, og du kan have mere end 1000 bøger i bukselommen. Digitale bøger giver mere plads i kufferten, når I skal på ferie og giver mulighed for digitale lytteoplevelser, mens I er på farten – sammen eller hver for sig.

Digitale læsetilbud kan hjælpe børn med at komme i gang med at læse. Du kan altid finde et emne og en læseform, der giver dit barn læselyst. Nogle gange skal der lyd, billeder eller oplæsning til. Andre gange kan ændring af fx skriftstørrelse, lys og farve være vejen frem for dit barn.